Djuren

Hönsen

2009

 

Våra första höns hämtade vi 2009.

Det var lite blandade sorter: en vit ståtlig Sussex tupp med tillhörande vit höna, två Faveroll hönor och två blandraser.

Tyvärr är ingen av dem kvar då vi under åren haft stora besvär med andra djur som också tycker om höns; rovfåglar och rävar. Detta har vi försökt jobba bort och vi hoppas kunna bygga upp en fin ny grupp.

Här ser ni det nyaste tillskottet i hönsgården.

Raser

Faverolle

 

Redan från början hade vi ju Faverolle hönor. De är trevliga, sociala och ruvar gärna. De lägger medelstora, ljusbruna ägg, som sägs det, ibland kan vara gröna (vilket vi aldrig fått).

Förra sommaren hade vi även Faverolletupp, en stor färggrann och ståtlig tupp. Nu har vi endast en Faverollehöna som är dotter till en av de första hönorna och denna stolta tupp.

 

Förhoppningsvis ska hon få lite nya släktingar under detta år.

Mera...

Ägg

Hönor har vi för att det är trevligt, men de lägger också ljuvliga ägg med gyllene, stora gulor och vi vet att de kommer från lyckliga hönor.

När vi har mycket säljer vi till förbipasserande, eller andra som vill köpa.

Kycklingar

har vi fått både på naturlig väg, genom äggkläckningsmaskin och köpt från andra. I början är de alldeles ljuvliga, sen blir de rätt fula ett tag innan de förhoppningsvis växer upp till stora vackra hönor. Om det blir för många tuppar måste man dock motvilligt ta bort några...

Andra djur

Det finns mycket vilda djur här runt omkring: älgar, rådjur, rävar, grävlingar och massor fåglar.

En vinter-sommar hade vi även nöjet att få husera den här katten som bodde med traktorn och åt hos oss. Dock bytte han bostad senare och kommer nu bara på besök ibland.

Andra djur man skulle kunna ha:

  • Får
  • Getter
  • Grisar
  • Kalkoner
  • endast fantasin sätter gränser, eller...

 

Copyright © All Rights Reserved